Her er fordele og ulemper ved bilkøb via lån

Kontant er bedst. Uanset om du køber en bil eller noget som helst andet, er det i din bedste økonomiske interesse at betale kontant og ikke spekulere i lån, leasing eller lignende, da du uvægerligt ender med at skulle punge ud med flere penge, for eksempel grundet rentesatser.

Men du befinder dig i en økonomisk virkelighed, hvor de penge, du tjener, tæres væk af løbende udgifter til husleje, varme og vand, mad, tøj, øvrige basale fornødenheder samt tur på værtshuse, nye smartphones, biografture og ferier. Af den grund kan et billån være nødvendigt, hvis du ønsker at eje din helt egen bil. Læs her om fordele og ulemper ved lån.

Gå efter laveste ÅOP

Det er ikke svært at finde lån til finansiering af bil, for det hænder hyppigt, at folk tager lån til biler, for eksempel billån via kviklanet.dk. Du kan sammenligne renter blandt forskellige udbydere af lån og finde det, der passer til dig. Allerhelst bør du være opmærksom på ÅOP (årlige omkostninger i procent), der er det mest akkurate mål for, hvad et lån koster for dig.

Hvorfor låne penge?

Fordelene ved at finansiere bilkøb med lån modsat for eksempel at lease er:

  • Som regel er lån det billigste alternativ til at købe kontant.
  • Du kan med et lån købe bilen med det samme, modsat først at lease.
  • Et lån kan let sættes i stand over nettet og kræver mindre papirarbejde.

Hvorfor ikke låne penge?

Ulemper er der også nogle af, når det kommer til køb af bil via lån:

  • Er renterne på lånet højt, ender du med at betale væsentligt mere i afdrag, end hvis du havde sparet sammen over en årrække til at købe bilen, eller hvis du leasede.
  • Afdrag på lån kan sagtens være mindre overskuelige og forudsigelige end leasing.